Biff Stroganoff

biffstroganoff pan fisk 006

Biff Stroganoff    4 portioner

500 g benfritt nötkött av innanlår eller fransyska
1-2 gula lökar
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
0,5 dl vatten
2 dl grädde
1 dl cremé fraiche
10 g köttbuljong

  • Skär köttet i centimetertjocka strimlor, ca 3 cm långa.
  • Skala och hacka löken.
  • Låt fettet bli ljusbrunt i pannan och stek köttet i omgångar.
  • Fräs löken.
  • Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt tomatpuré, dijonsenap, salt, peppar, köttbuljong och vatten.
  • Låt puttra under lock ca 20-25 minuter.
  • Tillsätt cremé fraiche och grädde.
  • Smaka av.
  • Servera med ris eller kokt potatis och en sallad.

Lämna en kommentar